Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Slangerup Børnehave
Slangerup Børnehave
Børn leger i Isefjorden

Praktiske oplysninger

Når du kommer med dit barn i børnehaven

Vi vil gerne have at du optræder stille og roligt når I kommer ind i børnehaven. Kom ind på stuerne, med respekt for de aktiviteter der er i gang, eksempelvis når der bliver læst højt, spillet spil, eller børn der er fordybet i lege på gulvet. Børnehaven er et læringsrum, og for at få mest ud af dette læringsrum kræver det ro til fordybelse, samt mindst mulig forstyrrelse. Derfor skal I forældre være opmærksomme på ikke at forstyrre børnene og de voksne, som er i gang med aktiviteter/lege, når i aflevere. Der kan være børn som allerede har været flere timer i børnehaven og som ikke har lyst til at blive afbrudt.Husk alle voksne er rollemodeller for børnene. Vi vil meget gerne tage omsorgsfuldt mod dit barn. Det vil vi gøre ved at sige godmorgen og se på det. Når man går i Slangerup Børnehave er det et mål at man selv kan vinke farvel til far eller mor når de går inden man skal starte i skole. Det vil vi øve lige fra de starter. Børn der starter i børnehave er store nok til selv at gå ind i børnehaven og vil også have glæde at kunne det. Vi tager hver dag i mod mange børn og af hensyn til at vi skal blive ved med at være friske og kunne arbejde med jeres børn kan det ikke nytte at vi skal bære på dem.

Når du henter dit barn i børnehaven

Når du kommer for at hente dit barn så hav også faste ritualer omkring dette. Mød dit barn med interesse for hvad det er i gang med. Vær koncentreret omkring dit barn, undlad unødig snak med personale og andre forældre og sluk mobilen. Lad være med at fokusere på om der er mad i madkassen, hvis du har bekymringer om maden så aftal et møde med personalet, hvor I kan snakke om det. Dit barn skal med hjem når du kommer, også selvom det er i gang med en god leg og ikke har lyst. Børnene er jo altid i gang med noget så for dem vil det altid være ubelejligt at skulle bryde op. Find dit barn se hvad det laver og giv det mulighed for at afslutte legen (max 5 min.), hjælp med at rydde op og sig så "kom nu skal vi hjem". Der kan være perioder, hvor barnet ikke vil med hjem, simpelthen bare fordi barnet ikke vil forstyrres. Dit barn skal ikke gemme sig når du kommer, det skal vi nok hjælpe barnet med at huske. Vi har viden og erfaring omkring dette og vil selvfølgelig hjælpe dit barn og dig til at komme roligt af sted fra børnehaven, så snak med os, hvis det er lidt svært. Du skal give os besked, hvis andre kommer og henter barnet.

Sygdom og fravær

Hvis dit barn er syg eller holder en fridag, giv os da venligst besked inden kl. 8.30. Er du i tvivl om dit barn er frisk nok til at komme i børnehave, så tænk på at det skal kunne deltage i vores daglige aktiviteter ude og inde sammen med andre børn. Hvis I en dag kommer senere end kl. 9.30, er det rart hvis I giver besked, da spontane ture også er en del af vores hverdag. Bliver dit barn syg i børnehaven kontaktes du hurtigst muligt, så sørg altid for at vi kan få fat i dig. Du giver meddelelse om, hvis andre skal kontaktes. Hvis barnet skal have medicin mod f.eks. astma eller allergi, bedes du aftale dette med medarbejderne på stuen. HUSK at give os nye telefonnumre når I skifter.

Indgang

Bemærk at stuerne har hver sin indgangsdør som skal benyttes for at undgå alt for meget gennemgang i huset, respekter venligst dette.

Påklædning

Børnene skal være praktisk påklædt afhængigt af årstiden. Vi er som regel ude hver dag og i alt slags vejr.

Så husk venligst:

  • Overtøj.
  • Fodtøj der sidder fast på foden og er behageligt at gå i.
  • Om vinteren flyverdragt eller jakke og bukser, hue, vanter (ikke fingervanter), varme støvler, varm trøje.
  • Regntøj og gummistøvler + en varm trøje til at have under regntøj i stedet for jakken.
  • Skiftetøj, dvs. mindst et helt sæt tøj fra inderst til yderst. Det danske vejr (og vores smarte små håndvaske) kan betyde vådt tøj fra inderst til yderst.

Af hensyn til børnene vil det være en stor fordel for jeres barn, hvis I lærer det at være selvhjulpen med hensyn til madpakken, tage tøj og sko af og på, lyne lynlåse (det kan 3 årige godt lære, hvis de får lov), sige hvis der er noget i bleen osv. Der er mange børn og de kommer til at vente urimeligt længe på f.eks at komme ud hvis de slet ikke selv kan tage noget af tøjet på. Det er også meget nemmere at øve sig derhjemme hvor der er tid og plads. Sørg også for at tøj og sko er nemt for barnet at håndtere vi har jo mange børn at hjælpe ud af døren.

Der er plads til skiftetøj i barnets kurv. Skriv navn i børnenes tøj/sko - Navn forhindre ikke at tingene kan "gemme sig", men så har vi en chance for at placere dem, når de dukker op.

Børn alene på legepladsen

I børnehaven sender vi ikke de mindste alene på legepladsen, drejer det sig om de større børn må max. seks børn, efter vores skøn, lege alene ude uden en voksen. 

Legetøj

Børnene er velkomne til at medbringe eget legetøj hjemmefra, dog påtager vi os ikke ansvaret for dette. Husk også navn på, vi har tusser der kan skrive på det meste. Våben er facinerende for de fleste drenge og også i orden at medbringe, men er til udendørs brug og vi opfordre jer til at overveje om de kan være til fare for børnene. Det kan ind imellem være hårdt arbejde for børnene at have legetøj med og det kan ende med at vi vælger at lægge det ud på barnets plads.

Madkasser

Sørg for at børnene har madkasser som de selv kan åbne og lukke. Endelig med navn på, det er ikke sjovt hvis ens yndlings mad er spist af en anden.

Turmadpakker

Turmadpakken er bedst med madder som ikke er fedtede (forestil jer selv at spise en makrel mad der er rystet godt rundt) og f.eks. med et stykke agurk, banan eller anden frugt. Pak madderne helt ind hver for sig, så det hele ikke går til spilde, hvis det ender i skovbunden. Brug gerne en madkasse, hvor låget kan bruges som tallerken. På ture skal barnet også medbringe en drikkedunk, med vand i, som det selv kan betjene.

Cykler

Vi har i Slangerup Børnehave ikke rammerne til at tilbyde børnene at kører på egne cykler. Er barnet cyklet til børnehaven, kan cyklen placeres i cykelskuret ved gr. 1.

Oprydning

Husk at hjælpe jeres barn med at få sat på plads, der hvor det legede. Der skal også ryddes op i garderoben så der ser pænt og indbydende ud, tag tegninger, ekstra tøj m.m. med hjem, sørg for at alt tøj er hængt op og gulvet er frit til rengøring, når I går.

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Praktiske-oplysninger/ny-praktiske-oplysninger