Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Slangerup Børnehave
Slangerup Børnehave
To piger med et puslespil i Klub Himmelblå

Kostpolitik for Slangerup Børnehave

Indledning
Kostpolitikken skal sikre at børnene i Slangerup Børnehave tilbydes sund mad og drikke i passende mængder i løbet af dagen, så de får bedre mulighed for at have energi, til at være oplagte, tolerante og nysgerrige hele dagen.

Målsætning
At være med til at give børnene i Slangerup Børnehave en sund velsmagende alsidig og varieret kost baseret på den viden der findes om ernæringsrigtig kost til børn. At motivere til at give børnene sunde og gode kostvaner, der får betydning for deres opvækst og udvikling.

Morgenmad / Ví kan desværre kun tilbyde morgenmad i begrænset omfang pga Corona
Tilbydes til de børn der møder tidligt d.v.s. før 7.30, hvor vi har ryddet af. Et morgenmåltid kan bestå af: havregrød, cornflakes, havregryn, som regel hjemmebagt brød, ost, syltetøj, mimimælk. Vi lægger vægt på at morgenmaden indtages i et hyggeligt og roligt miljø. Børnene deltager så vidt muligt i at øse maden op, smøre egen mad ect.

Formiddagsmad
Hvis børnene bliver sultne i løbet af formiddagen må de godt tage en mad fra madkassen. Dette benytter de fleste sig af, og er der brug for en ekstra mad giver vi jer besked

Frokost
Klokken ca.11.30 spiser hele børnehave mad på stuerne. Til frokost spiser børnene deres medbragte madpakke. Vi lægger stor vægt på at frokosten indtages i en tryg og rolig atmosfære. Børnene deles op i mindre grupper, hvor vi appellerer til at hyggesnakke ved de enkelte borde. Vi bruger porcelænsservice og har små glaskander på bordet, som børnene selv hælder af. Til frokost serveres vand.   Vi opfordre til at børnenes madpakke er ernæringsrigtig , med rugbrød og grøntsager og uden sukkerholdige emner  f.eks. yoghurt, mælkesnitter og kage, som tager lyst og appetit fra rugbrødsmaden. Slik dvs. vingummi, chokolade m.m. hører ikke til i en madpakke. Derudover gør vi en del ud af affaldssorteringen og har en "rød" og en "grøn" skål til formålet.

Eftermiddagsmad/ Vi servere desværre ikke eftermiddagsmad pt pga Corona. 
Børnehaven servere økologisk frugt, rugbrød og mælk til eftermiddagsmad.

Særlige lejligheder
Til fødselsdage bestemmer vi ikke hvad børnene har med til uddeling, men vi henstiller til at slik og andet usundt begrænses mest muligt. Slik i små mængder f.eks. på kagemænd, lagkager  er i orden. Vi minder om at "hygge" også kan være frugt, boller o.s.v. Vi vil ikke have slikposer i forbindelse med børnefødselsdage o.lign. da vi ønsker at være medvirkende til sunde og gode vaner blandt børnene. Desuden  har vi børn som er allergiske, samt forældre der ikke ønsker at deres barn spiser slik til daglig.

Hvis man ønsker at dele ud ved andre lejligheder, vil vi ikke have slik, is eller kage, men beder om at det er groft brød/boller eller frugt. 

Kultur og religion
I børnehaven er børn med anden kulturel baggrund end dansk. Vi respekterer naturligvis eventuelle restriktioner i den forbindelse.

Allergi
Vi tager naturligvis hensyn til børn med allergi.

Kostpolitikken godkendt i bestyrelsen maj 2005.   Redigeret januar 2013

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Praktiske-oplysninger/kostpolitik