Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Slangerup Børnehave
Slangerup Børnehave
Olsenbanden på tur i Isefjorden

 Børnehavestart 

  

Vi glæder os altid når der kommer nye børn og forældre.

Vær forberedt på at bruge den første uge til en blid indkøring i børnehaven. De første 1-2 dage skal du regne med at være med dit barn i børnehave et par timer. Derefter snakker du med personalet på stuen om, hvordan de næste dage skal være. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvordan børn oplever den omvæltning det er at komme i børnehave. Du kender dit barn bedst og vi har erfaring fra det daglige arbejde med børn så i fællesskab skal vi nok finde den bedste løsning for dit barn og dig. Lav fra starten nogle gode ritualer omkring, hvordan I får sagt farvel. Det er vigtigt for barnet at du er tryg og positiv overfor børnehaven, det gør det nemmere for barnet at være der. Hvis du har spørgsmål eller undren må du endelig lave en aftale om at snakke med personalet på stuen eller Ellen. Det er væsenligt at der ikke bliver snakket hen over hovedet på børnene om episoder der er taget hånd om af henholdsvis forældre eller personale.

Der er sket en stor forandring for jer og jeres barn ved at det er kommet i børnehave. Barnet har skiftet status fra at være den ældste i en lille børnegruppe til at være med mindste i en stor børnegruppe. l har skiftet fra at være forælder i en lille gruppe med daglig kontakt til den samme voksne til, at være forælder mellem en hel masse andre, hvor der ikke altid er de samme voksne og meget mindre tid til information. Vi vil selvfølgelig forsøge at gøre overgangen for jer og barnet så blid som mulig.

Selv om barnet er vant til selv at tage tøj af og på osv. kan det godt i starten blive meget svært i en børnehaveverden, hvor der sker så mange ting og er så mange muligheder. Vi giver dem gerne en hjælpende hånd med at få lært at tage tøj og sko af og på, hvilket er rart for børnene at kunne selv da vi jo har mange at hjælpe.  Vi hjælper dem med at styre madpakken, som er så interessant. Vi hjælper dem også til gode vinkevaner, de kan vinke på stuen med en voksen eller i køkkenet når de kan vinke alene.Når man går i Slangerup Børnehave er det et mål at man selv kan vinke farvel til far eller mor når de går inden man skal starte i skole. Det vil vi øve lige fra de starter. Børn der starter i børnehave er store nok til at gå ind i børnehaven og vil også have glæde at kunne det selv. Vi tager hver dag i mod mange børn og af hensyn til at vi skal blive med at være friske og kunne arbejde med jeres børn kan det ikke nytte at vi skal bære på dem.  Vi giver dem al den voksen kontakt som det er muligt, men vi sidder på gulvet med dem. Vi ved godt der åbner sig en ny og stor verden med alt for mange muligheder, så vi hjælper dem også med at finde noget passende legetøj og aktiviteter.

Til jer forældre har vi en forventning om at l kommer stille ind i huset og på stuen og ser, hvad der er i gang og ikke forstyrre. Vi har et ønske og mål i børnehaven om at forældre henvender sig til deres barn og ikke til de voksne. l skal være nærværende overfor jeres barn høre hvad det siger, være interesseret og ikke fokusere på om der er mad i madkassen eller tissebukser og ikke snakke med alle mulige andre. Vi mener endvidere ikke man kan være nærværende, hvis man taler i mobiltelefon så den er selvfølgelig slukket. En træt 3 årig kan ikke det samme som en frisk, derfor kan det være dejligt, hvis en omsorgsfuld og nærværende mor eller far hjælper med tøjet osv. når man skal hjem. Vi har forventninger om, at l hjælper jeres barn ved at bestemme. 3 årige børn kan ikke selv bestemme hvad der er godt for dem. De skal ikke selv bestemme hvornår de skal sove, hvornår de vil hentes om de vil holde fri eller ej - det skal i hjælpe dem med, ved at bestemme. Klokkeslæt er ikke nødvendige, sig i kommer så hurtigt i kan efter arbejde eller hvad i nu synes. Det vil være en stor fordel for jeres barn, hvis I lærer det at være selvhjulpen med hensyn til madpakken, tage tøj og sko af og på, sige hvis der er noget i bleen osv. Der er mange børn og de kommer til at vente urimeligt længe på f.eks at komme ud hvis de slet ikke selv kan tage noget af tøjet på. Det er også meget nemmere at øve sig derhjemme hvor der er tid og plads. Sørg også for at tøj og sko er nemt for barnet at håndtere. For at kunne udnytte de muligheder der er i børnehaven for at udvikle sig er det vigtigt at barnet kommer veludhvilet i børnehave -det er jeres ansvar.

Børnene må gerne have legetøj med, men vurder om det er relevant, børnene kan ofte ikke selv passe på det og kan ikke overskue konsekvensen af at sovedyret er væk. Hvis legetøjet er væk når l skal hjem så kig stille efter det, og lad det så være, hvis der er navn i ved vi hvis det er, og lægger det på pladsen når vi rydder op.

Bruger barnet ble skal I selv medbringe disse (ikke buksebleer da det er upraktisk at skulle have alt tøjet af for at skifte en ble). Sutter skal også medbringes, børnene får deres sut når de skal sove og ellers ikke, træn barnet i dette så det ikke kommer som et chok. Er barnet meget ulykkeligt og er trøst ikke nok kan det sidde i sofaen med sin sut indtil humøret er bedre.

3 årige børn leger ikke sammen, men gerne ved siden af hinanden så bliv ikke forskrækket, hvis l oplever at jeres barn leger alene. Det tager også tid inden børnene knytter venskaber, for nogle længere tid end andre. Til de mindste bruger vi vores legeplads meget, de har ikke brug for lange ture men har stor glæde af at opleve dem selv på legepladsen, der er mange muligheder for at få brugt sin krop og udviklet både motorik, sprog, sociale kompetencer, personlig udvikling, naturkendskab og kreativitet. Vi laver også ture ud af huset for de mindste.

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Praktiske-oplysninger/boernehavestart