Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Slangerup Børnehave
Slangerup Børnehave
Nyt legetøj pakkes ud

Traditioner

Børnefødselsdage

Det er dig og dit barn, der vælger, hvordan vi skal fejre dit barns fødselsdag. Om det skal være hjemme eller i børnehaven, vi har dog erfaring for at 3 års fødselsdage er bedst at fejre i børnehaven. Hvis vi fejrer det i børnehaven, kan du enten medbringe boller, kage, is eller lign., nogle vælger at komme med frokost, -det er op til jer. Lav altid en aftale med os på forhånd. Hvis fødselsdagen bliver holdt i børnehaven, synger fejre vi det i gruppen. Vi appellerer til at slik begrænses mest muligt og frabeder os slikposer. Tænk i sunde baner f.eks. frugt og gnave grøntsager, rosiner osv. Hvis du inviterer til fødselsdag udenom børnehaven skal invitationerne sendes til børnenes hjem af hensyn til de børn, der ikke skal med.

Fastelavn

Fredag inden fastelavn slår vi katten af tønden i børnehaven. Vi starter med at få hjemmebagte fastelavnsboller og saft, vi synger fastelavns sange og se på vores flotte kostumer. Dernæst slår vi katten af tønden og kårer katte-konge og -dronning. Til frokost spiser vi pølser og pølsebrød. Forældre eller bedsteforældre er også velkomne til at deltage, men max. 2 voksne pr. barn. I børnehaven klipper pynt og laver fastelavnsris som tages med hjem denne dag.

Påskemorgenbord

Fredag inden palmesøndag invitere børnehaven alle børn, søskende og forældre til morgenmad. Det starter kl. 6.15 så alle har mulighed for at deltage. Børnehaven servere hjemmebagt brød og forældrene medbringer selv kaffe og the.

Bytte børnehave

Hvert år i løbet af foråret bytter vi børnehave med Humlebo børnehave i Brønshøj, i to dage. At vi "bytter børnehave" har det formål, dels at opleve deres børnehave og omgivelser, dels at foretage forskellige udflugter i København. Det er de ældste der tager afsted, de yngste bliver hjemme i gruppe 3. Resten af huset overlader vi til Humlebo. År 2007 var det jubilæumsår, da det var 25 år siden det startede. Jubilæet fejrede vi med æresport og lagkager. Humlebo er en noget anderledes børnehave i det den er i 3 etager og kun har en meget lille legeplads, til gengæld ligger der en offentlig legeplads i nærheden som benyttes. Nogle af de ting vi har oplevet på disse ture er kanalrundfart, Statens museum for kunst, zoologisk museum, vagtskifte ved Amalienborg. På disse ture er forældrdeltagelse absolut nødvendig. Humlebo bruger gr. 1+2 og den "store" legeplads eller tager på skovtur.

Sommerfest

Den anden fredag i juni afholder børnehaven vores årlige sommerfest. Det er en fest hvor alle sejl er sat, med forskellige boder/opgaver, som alle børn og forældre kan deltage i. Forældrene skal selv medbringe en ret til en fælles buffet, drikkevarer samt alt service der skal bruges. Tilgængæld sørger børnehaven for siddepladser til alle og festlige omgivelser. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, alle de andre kommer.

Fasangården

Flere gange i løbet af året benytter vi os af Fasangårdens tilbud om ture med naturvejlleder. Vi bliver hentet af Per i sin bus og kan tage på forskellige ture f.eks krabbetur, tur i Dyrehaven eller benytte Fasangårdens faciliteter.

Jul

Vi lægger stor vægt på at hygge i børnehaven op til jul. Vi klipper og klistre, bager, synger, tænder kalenderlys og læser julehistorier. Vi laver ikke en masse julegaver til familien med børnene. Alle børnehaver inviteres til julegudstjeneste i Jørlunde eller Slangerup Kirke. Sidste uge inden jul holder vi julefrokost for alle børnene og hele personalet.

En eftermiddag i december holder vi julehygge for alle børn og forældre i børnehaven, det starter kl 15.30 og slutter kl 17.00. Børnehaven servere saft, glögg og æbleskiver. Man hygger på stuen og de børn der skal i skole næste år laver Luciaoptog.

Forældredeltagelse

Forældre eller andre nære familiemedlemmer der har lyst til at bruge en dag eller et par timer i børnehaven og se hvad vi laver er altid meget velkomne, også til at deltage i vores ture. Bare giv besked på stuen, så vi planlægger med det. Det er dejligt for barnet at kunne vise den del af livet frem som foregår i børnehaven, og I får indblik i, hvad jeres barn laver i løbet af dagen.

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Børneintra

Log på Børneintra.

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Aktiviteter/Traditioner